Imádok sütni, főzni és persze enni :D Mostmár Páromon kívül a Kislányom is zsűrizi az elkészült finomságokat. :)
Hobbik
éneklés, zenélés, vers-novella írás, és természetesen főzés:):)
Saját weboldalam
Facebook oldalam
Instagram oldalam
Mióta főzök
2011-ben költöztem össze a Párommal és el a szüleimtől, illetve a koleszból. Az egyévi gyorskaja- kúra után ráébredtem, hogy olcsóbb és finibb ha magam főzök, így belevágtam!
Szóval 2012 tavasza óta főzőcskézek. :)
A hely, ahol főzök
Tágas, világos, kisgépekkel és eszközökkel jól felszerelt konyhában főzök, melyet magam rendeztem be. Tavasszal az ablakban fűszernövényeket és koktélparadicsomot nevelgetek.
Ars poetica a konyhában
Fő számomra, hogy az étel laktató, egészséges legyen, friss alapanyagokból készüljön, de ne kelljen egész nap főzőcskézni.
Valamint a fűszerek! Imádom jól megfűszerezni az ételeket és kiemelni a fő motívumokat. :)
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Hidd el, hogy a szénhidrát nem ördögtől való dolog, szóval nem kell teljesen száműznöd a diétád ideje alatt, sőt! A lényeg csak annyi, hogy a helyes időpontban edd, és a megfelelő szénhidrátot válaszd.