Sienne adatai

Rólam

2009 óta főfoglalkozás-szerűen vezetek háztartást (nem a magamét..) Svájcban. Tényleg legfőbb szórakozásommá és örömforrásommá vált a sütés-főzés, mert ez az egyetlen igazi kreatív dolog. Ami ráadásul még sikerélményt is tud adni. A régi otthoni repertoáromat el kellett felejtsem, ez itt egy másfajta étkezési kultúra. Nem jobb, csak más. Igy gyakorlatilag újra kellett tanulnom a technikákat, hozzáadva a saját - tényleg kiváló és itt abszolut ismeretlen (még hírből se) magyar házikonyhai fogásokat. Illetve ötvöztem ezt a kettőt és lett belőle egy hung-európai konyha.

Hobbik

süticsinálás

Saját weboldalam

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Mióta főzök

Alapvetően már 25 éve főzök, és mindig is szerettem, de "szakácsnak" csak az elmúlt 3 évben nevezem magam, mióta ez a munkám. 3 éve házvezetőnőként dolgozom svájcban egy tisztességben megöregedett házaspárnál. 90 év fölött már elég szűkmarkúan méri az élet az örömöket: számukra minden boldogság csúcspontja egy-egy remekbe szabott desszert. Mivel Svájcban az igazi tortának nincs hagyománya, meglepve és nagyon boldogan vetették bele magukat a messzi Magyarországról hozott tudományba (bár sajnos meg vannak róla győződve legbelül, hogy ezt mi magyarok az osztrákoktól tanultuk, mert ők csak a bécsi cukrászok remekműveiről hallottak ezeddig) Ami kicsit megbonyolítja a helyzetet, orvosilag le vannak tiltva a cukorról. (Tudjuk jól mi is, hogy nem egészséges, sőt még az én  "vonalaimra" se túl tanácsos) Igyhát igyekszem a lehetőségekhez mérten minél teljesebben spórolni a szénhidráttal és ahol lehet mesterséges édesítőszert használni. A sütéshez-főzéshez felhasznált lisztet is magam keverem. A fehér liszt egy részét (felhasználástól függően kisebb vagy nagyobb részét) teljes kiőrlésű liszttel és kis őrölt mandulával helyettesítem.

A hely, ahol főzök

Baselban, Svájcban.

Ars poetica a konyhában

A kreativitás művészet, és a főzés kreativitás. Illetve csak úgy van értelme.

További cikkek