#

nemgabi

  • receptjei: 23
  • regisztrált: 2011.11.01

nemgabi adatai

Hobbik

sütés-főzés, filmek, olvasás

Mióta főzök

Kamaszkoromban szüleim nem sokat láttak a konyhában sertepertélni, sőt egyáltalán nem szerettem anyám mellett kuktáskodni. Utólag azért rájöttem, hogy önkéntelenül is sok apró trükköt ellestem tőle, amit később jól tudtam hasznosítani. Tulajdonképpen miután férjhez mentem, kezdtem el intenzívebben érdeklődni a gasztronómia iránt. Kifejezetten doppingolt, hogy önállóan alkothatok, és nem szól bele senki, mit és hogyan csinálok. A sütésnek csak jóval később mertem nekiállni - amikor már gyermekeim is voltak - egy kedves szomszédasszonyom rábeszélésére. Ő adta az első kevert süti recepteket, mondván, hogy ezeket nem lehet elrontani. Ma pedig már szinte nincs akadály, bármit elkészítek. Talán az egyetlen kivétel a házilag készült rétes. Ehhez még nem vettem a bátorságot. Talán majd egyszer, ha nyugdíjba megyek. :)

A hely, ahol főzök

Magyarország - Délnyugat-Dunántúl - Nagykanizsa - lakásunk konyhája.

Ars poetica a konyhában

Stahl Judit után szabadon: Gyorsan, valami finomat és egészségeset!

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!