#

Food Truck Show Hungary

  • receptjei: 10
  • regisztrált: 2018.06.19

Food Truck Show Hungary adatai

Mióta főzök

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket. Mivel food truck-ot üzemeltetni egyre népszerűbb hazánkban, egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, és a vendégek a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is visszajárnak. 2014-ben 15 db., 2015-ben 50 db., 2016-ban 80 db, idén pedig több mint 110 db. autó áll a Food Truck Show rendelkezésére.

A hely, ahol főzök

Mivel a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze, a Food Truck Show környezettudatosságra törekszik, így több helyszínen is mint pl. Budapesten a rendezvény műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít el a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet Társulás. A kezdeményezésnek köszönhetően a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken, ami körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent.

Ars poetica a konyhában

A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat rendezvényeinken. A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett rendszerint gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják eseményeinken a kilátogatókat.

További cikkek