21 évesen kezdtem önálló életet. Azóta főzök rendszeresen. Előtte a Nagymamám tanítgatott, majd a tiniévekben azt hallgattam, hogy tanuljak, majd ráérek akkor a konyhával törődni, ha férjhez mentem. Sváb származású vagyok, a család a klasszikus konyha hagyományos ízeinek híve. 17 éves voltam, amikor először sokkoltam a családot Olaszországban tanult ételekkel. Azóta belekukkantottam a nigériai, marokkói, zsidó, francia, horvát konyha rejtelmeibe is a baráti társaságomon keresztül.
A hely, ahol főzök
Wales, Newport.
Ars poetica a konyhában
A főzés egy nő részéről lehet a táplálás ősi ösztöne, kulturális késztetés, de ugyanakkor mindenképpen kikapcsolódás, örömforrás, a törődés, a szeretet sajátos kifejezése és alkotó tevékenység, a szerencséseknél művészi szinten.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.