Csirkemellfilé

Csirkemellfilé

Leírás

Csirkemellfilé – receptek, leírás, tippek

A csirkemellfilé szerte a világon a legnépszerűbb húsfélék között foglal helyett: sovány, zsírszegény, diétákba is illeszthető fehérjedús szárnyashús, mely rengetegféleképpen elkészíthető és ízesíthető, gyors, könnyedebb ebédek, vacsorák kedvenc alapanyaga.

A magyar konyhák egyik legkedveltebb húsalapanyaga a csirkemellfilé, hiszen a csirkemellel készült receptek általában gyorsak, ízletesek, könnyen elkészíthetők.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi a csirkemellfilé?

A csirkemellfilé a csirke mellrészének filézett, azaz csontozott változata. Henteseknél és élelmiszerboltokban egyaránt, egész évben kapható, frissen és előrecsomagolva is.

Hogyan vásároljuk?

Lehetőleg megbízható hentesnél vásároljuk a húst. Figyeljünk rá, hogy a csirkemellfilé felszíne legyen szép rózsaszín, semmiképp se nyálkás, vagy gyanús, furcsa szagú. Ez esetben ne vegyük meg, mert nem friss. Ha megtehetjük, keressük a háztáji, tanyasi, szabad tartású csirkéből készült termékeket!

Hogyan készítsük elő a csirkemellfilét?

A nyers húst ne mossuk meg, mert ezzel szétteríthetjük a kórokozókat a mosogató és a konyha környékén, hőkezelés során úgyis elpusztul minden esetleges, húson levő baktérium. A csirkemellfilét szabadítsuk meg a fehér inaktól, és szükség szerint vágjuk vékony szeletekre vagy kockázzuk, csíkozzuk.

Mi készüljön belőle?

A csirkemellfilé minden ételkategóriába beilleszthető, egy csirkés ragulevesben épp úgy megállja a helyét, mint egy salátában. Süthetjük roston, grillen, készíthetünk belőle mártásos, ragus, tejszínes húsételt, ránthatjuk, tölthetjük, göngyölhetjük, és persze mehet tepsiben a sütőbe is.

Még több csirkemellfilés receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

Csirkemellfilét bármikor vásárolhatunk: henteseknél friss, boltban általában tálcás, előrecsomagolt formában találjuk.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben, jól lezárt ételhordó dobozban vagy zárható műanyag zacskóban.

100g Csirkemellfilé

fehérjetartalom

22.5 g

zsírtartalom

73001.676 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.9 g

gramm csirkemellfilé?

Top ásványi anyagok

Foszfor

213 mg

Nátrium

45 mg

Magnézium

28 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.811 g

Kolin

82.1 mg

Niacin - B3 vitamin

9.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.495 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.563 g

egyszeresen telített zsírsav

0.689 g

többszörösen telített zsírsav

0.424 g

koleszterin

73 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.37 mg

Magnézium

28 mg

Foszfor

213 mg

Nátrium

45 mg

Cink

0.68 mg

Réz

0.037 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

22.8 µg

szénhidrát

víz

73.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.094 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.177 mg

Niacin - B3 vitamin

9.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.495 mg

Folát

9 µg

Kolin

82.1 mg

Retinol

9 µg

E vitamin

0.56 mg

D vitamin

1 µg

B12 vitamin

0.21 µg

A vitamin

9 µg

B6 vitamin

0.811 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!