Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel recept

Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a tejfölös csirkét is, jó sok nokedlivel! Én a nokedliből mindig dupla adagot csinálok, és az el is fogy hamar. A csirkecombbért nem vagyunk oda, csak ha frissen van elkészítve. Így ha megcsinálom a csirkepaprikást, mindig kicsontozom, és a bőrt is leszedem róla, s úgy teszem el másnapra -->feltéve, ha marad.:D

hozzávalók / 4 adag

Csirkepaprikás

Nokedli

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás, tejfölös csirke nokedlivel, csirkepaprikás nokedlivel
Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkepaprikás

  1. Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá az ételízesítőt, borsot (forraljuk fel).
  3. Majd pakoljuk bele a csirkecombokat és a mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
  4. Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
  5. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.

Nokedli

  1. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki fakanállal. De ne keverjük ki csomómentesre!
  2. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l-ben), amihez hozzáadunk kb. 2 ek olajat, kiszaggatjuk a nokedlit. Majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 359
össznézettség: 208 200
elküldve: 13
receptkönyvben: 242
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritty92
ritty92 cs, 2016-05-26 12:50

Életem első csirkepaprikását készítettem a recept alapján. Nagyon finom lett! Köszönöm :)

Tacitus
Tacitus p, 2016-03-11 19:17

Köszönöm a receptet! Életem első husis kajája, jól sikerült. :)

macooka
macooka sze, 2016-02-10 13:11

Riogattak, hogy igazán finom csirkepaprikást nagyon nehéz készíteni. Ehhez képest ezzel a recepttel sikerült - még a nagyon kritikus páromnak is rettentően ízlett! Köszi szépen a receptet! :)

1044