Gyors csirke brassói recept

Gyors csirke brassói
Gyors csirke brassói
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyors brassói, kb. fél óra alatt készül el, pulykahúsból is el lehet készíteni. Ha sertéshúsból készítjük (lapocka, tarja, comb, karaj), akkor egy kis vízzel tovább kell dinsztelni. Ebédre savanyúsággal kiváló és nagyon finom. Általában minden gyerek szereti.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brassói, fűszeres csirkecsíkok, burgonyás csirkemellcsíkok fűszeresen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát a forró zsíron egy kicsit megdinszteljük, és már mehet is hozzá a husi. A tűzet mérsékeljük, és fedő alatt hagyjuk párolódni a mellet.
  3. Ha a hús elfőtte a levét (fedő nélkül), kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
  4. Ha megpirult a husink, fűszerezzük, és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a fokhagymát rányomjuk vagy reszeljük. 1 dl vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen, megszórjuk 1 tk pirospaprikával a brassóit, még egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk a lángot.
  5. A burgonyát apróbb kockára vágjuk, zsiradékon kisütjük (ne legyen nagyon kiszárítva). (Lehet mirelit burgonyát is használni, nem baj, ha csíkokra van vágva.)
  6. A sült krumplit, a sült szalonnapörcöt a brassóival összekeverjük, kóstoljuk és kész. Jó étvágyat!
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 584
össznézettség: 312 339
elküldve: 85
receptkönyvben: 1 760
elkészítve: 153/168
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finomatfőznék
finomatfőznék h, 2016-06-20 10:18

Kedves Évi! Szeretném elkészíteni, mert nagyon guszta, kérdezném, hogy a 6db csirkemell filé az 6 egész mellet jelent? Vagy mekkora darabot értsek ezalatt? Köszönöm a választ!

Ipszy
Ipszy szo, 2016-05-28 16:02

Kezdőként szeretném megkérdezni,milyen sűrített paradicsomot ajánlanál?

éva juhász
Évi baba / éva juhász v, 2016-05-29 16:02

Kedves Ipszy!
Bármilyen sűrített konzerv pari jó!
Lehet a receptbe jó érett friss hámozott darabolt paradicsomot is rakni, csak szét kell főzni. mondjuk 4-5db elég!
üdv
Évi.b

terranova56
terranova56 v, 2016-05-22 15:30

Nagyon egyszerű, kellemesen szaftos, gyors, mindenkinek ízlett!
Én is csirkecombból készítettem,és csak a felét
Örülök, hogy feltetted
Gratulálok!

Cila Mila
Cila Mila cs, 2014-10-09 10:50

Nagyon finom lett! Éttermi színvonalú! Gyorsan és könnyen ment, még egy kezdőnek is.

lili22
lili22 p, 2013-05-24 12:43

Szia! Köszönöm a receptet! Isteni finom volt és tényleg könnyű volt elkészíteni! Az biztos, hogy többször is asztalra kerül mostantól.

éva juhász
Évi baba / éva juhász sze, 2013-02-13 16:06

Szia !
Igen, úgy is nagyon finom, én is készítettem már comból, a csontot és a bőrét lefagyasztottam és a legközelebbi húsleves főzésnél használtam fel.(Így semmi se megy kárba) :)

Köszönöm
Puszi é.b

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2013-02-13 10:35

Guszta, köszönöm, kipróbálom.:-)

Már csináltam filézett, csirke felső combból, azzal is mesés, szaftos, ízes, bár igaz, a bőre miatt kissé mondhatni zsírosabb, de mesésen finom úgy is...:-)
Kipróbálom mellel .
Köszönöm a recepted.:-)

1095