r
Nosalty Logó

Afrikai földimogyoró-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Afrikai földimogyoró-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2590 micro
  • β-karotin
    7262 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    10361 micro
  • β-karotin
    29047 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    345 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket mossuk meg, szükség szerint hámozzuk. Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, a kaliforniai paprikát és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egészen apróra aprítsuk fel.
  2. Ha nem konzerv darabolt paradicsomot használunk (chopped tomato), akkor először óvatosan metsszük be a paradicsomok héját 2-3 helyen, majd merítsük őket lobogó vízbe 20-25 mp -re. Ha a bemetszéseknél a paradicsom héja elkezdett kifelé pödörödni, akkor vegyük ki őket, és tegyük hideg vízbe. Ha kihűltek, hámozzuk meg, és vágjuk fel 1 cm -es kockákra.
  3. A főzéshez használt edénybe csorgassuk bele az olívaolajat, majd amikor felforrósodott, öntsük bele a zöldségeket, és pároljuk 4-5 percig.
  4. Amikor a zöldségek színt kaptak, öntsük fel a csirkealaplével, dörzsöljük bele a chilipaprikát (utána alaposan mossunk kezet!!), és hagyjuk főni 15-20 percig. Amikor a zöldségek megfelelően megpuhultak, szórjuk bele a hántolt árpát, és öntsük bele a darabolt paradicsomot.
  5. Amikor a hántolt árpa megpuhult fogkeményre, merjük a levesbe a földimogyoró-vajat. A mogyoróvaj 2-3 perc alatt eloszlik, és besűríti a levest.
  6. Ezután vegyük le a hőforrásról az edényt, és hagyjuk 1/2 órát pihenni a levest. A pihenés alatt az árpa egy kicsit megduzzad, és tovább sűríti a levest.
  7. Tálalás előtt melegítsük fel újra a levest, és tejszínnel-, durvára aprított pörkölt földimogyoróval tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18503
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két hete szörnyen éhes voltam este, de semmilyen alapanyagot nem találtam, amiből levest tudtam volna készíteni. A szekrényben csak pörkölt földimogyoró volt. Ekkor pattant ki a fejemből a gondolat, hogy vajon létezik -e földimogyoróból készült leves. Utánanéztem, és megtaláltam ezt a dél-afrikai különlegességet.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!