r
Nosalty Logó

Zöldségleves csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Zöldségleves csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    449 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 491 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11871 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2278 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10597 micro
  • α-karotin
    5102 micro
  • β-karotin
    12705 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 2932 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, a farhátról a felesleges zsíros részeket levágjuk, felaprítjuk, és a levesfőző fazékban zsírjára sütjük. A kisült töpörtyűt kiszedjük.
  2. A zsíron megdinszteljük a felaprított zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát.
  3. Megszórjuk finomliszttel, pirítjuk pár percig, félrehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük 2 l vízzel.
  4. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, csirkehúst, ételízesítőt.
  5. A főzés vége felé hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat. A megfőtt húsokat kiszedjük, és külön tányéron tálaljuk.
  6. A vajból a tojással és liszttel, pici sóval galuskatésztát kavarunk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kiskanállal.
  7. 5 perc lassú forrás után beleszórjuk a lestyánt, és tálalásig lefedve pihentetjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3541
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségleves csirkével
Ligeti Károly 129 recept

Sokszor árulják a csirkemájat szívvel együtt, ehhez már csak egy-két farhát kell, na meg a zöldség, és már készülhet is a ízletes leves. Vajas galuskával és persze tejföllel az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!