r
Nosalty Logó

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 3469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 3469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat, vaníliát egy edénybe tesszük.
  2. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.
  3. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!
  4. Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki a pirított morzsába, forgassuk meg benne.
  5. Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából.

A mártáshoz:

  1. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.
  2. A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, és fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával vagy citromfűvel díszítsük.

Epervelőhöz:

  1. Az epervelőhöz az epret a cukorral, citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.
  2. Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz.
  3. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval vagy rummal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5865
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
Zsuzsamama56 321 recept

A túrógombóc tejföllel már kissé unalmas, ámbár lehet rajta változtatni kedvünk szerint. Az új forma és tálalás ezen csodás desszertet felrepíti magasztosan méltó helyére.

Hozzávalók

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!