r
Nosalty Logó

Gratinírozott zsályás csirke rokforttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott zsályás csirke rokforttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6342 micro
Összesen 2821 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A zsályás csirkéhez

  1. A zöldborsót hagyjuk felolvadni.
  2. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal ízesitjük. Forró olajban kb. 10 percig sütjük, kivesszük és kb. 5 percig állni hagyjuk.
  3. A tésztát sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtettjük.
  4. A kukoricát leszűrjük. A chilipaprikát mossuk, kimagozzuk, felvágjuk. A húst szeletekre vágjuk.
  5. Az olvasztott vajon átforrósítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük, a sajtnak felét belekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A zsályát megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról.
  7. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A tésztát, zöldségeket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba elrendezzük, megszórjuk a zsályalevelekkel és chillivel. A mártással leöntjük, megszórjuk az apró darabokra tördelt maradék sajttal.
  8. Előmelegített sütőben ( 200 fok) körülbelül 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7042
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet már rég kinéztem magamnak, de valahogy mindig valami hiányzott. Végre minden összetevője kéznél volt, és el tudtam készíteni.

Hozzávalók

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!