r
Nosalty Logó

Gratinírozott zsályás csirke rokforttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gratinírozott zsályás csirke rokforttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 704 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2821 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Összesen 170 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 704 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    722 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6342 micro
Összesen 2821 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A zsályás csirkéhez

  1. A zöldborsót hagyjuk felolvadni.
  2. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal ízesitjük. Forró olajban kb. 10 percig sütjük, kivesszük és kb. 5 percig állni hagyjuk.
  3. A tésztát sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtettjük.
  4. A kukoricát leszűrjük. A chilipaprikát mossuk, kimagozzuk, felvágjuk. A húst szeletekre vágjuk.
  5. Az olvasztott vajon átforrósítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük, a sajtnak felét belekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A zsályát megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról.
  7. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A tésztát, zöldségeket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba elrendezzük, megszórjuk a zsályalevelekkel és chillivel. A mártással leöntjük, megszórjuk az apró darabokra tördelt maradék sajttal.
  8. Előmelegített sütőben ( 200 fok) körülbelül 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7042
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet már rég kinéztem magamnak, de valahogy mindig valami hiányzott. Végre minden összetevője kéznél volt, és el tudtam készíteni.

Hozzávalók

A zsályás csirkéhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek