r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves burgonyagombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Csirkeraguleves burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Összesen 2936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7078 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4139.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3053.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3476 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1626 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    28311 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6374 micro
Összesen 2936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. (Én a csontokat is belefőztem a levesbe, finom ízt ad neki.)
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst (és a csontokat), és magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk.
  4. A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zellerzöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk, és összekötözzük.
  5. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk.
  6. Felöntjük vízzel, és beletesszük az összekötözött zöldségzöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
  7. Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, és sóval ízesítjük.
  8. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket. Kb. 5-6 percig főzzük.
  9. Míg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  10. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és 1-2 percig összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot, és belefacsarjuk 1 citrom levét.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 48289
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves burgonyagombóccal
A kis gasztronauta 142 recept

A gombócoktól nagyon laktató, ezért egytálételnek is megfelelő.

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

A burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!