#

Karaván Grill és Tihany Grill

Karaván Grill és Tihany Grill adatai

Mióta főzök

A Karaván sajt Répcelakon született 1936-ban, de jelenlegi nevét, a Karavánt 1955-ben kapta. Azóta a legismertebb, tradicionális magyar füstölt sajttá növekedett, mely hagyományos füstölési eljárással készül. A család érdekessége, hogy valódi füstölési módszerrel, bükkfa hasábokkal füstölve készül, aromák hozzáadása nélkül. A füstölőben 30 Celsius fokos hőmérsékleten alakul ki a jellegzetes, óarany színű kéreg és a finom, fűszeres íz. 2016-ban a bükkfával füstölt kéreg és a rugalmasan lágy sajttészta egyedülálló párosaként megszületett a Karaván Grill sajt. A Tihany Camembert sajt történetének kezdete Veszprémhez köthető, 1979-ben itt kezdtek először camembert sajtot gyártani. 1981-ben megszületett a Tihany Camembert, amely a natúr mellett különféle ízesített változatokban is kapható. A Tihany márka camembertjeivel vált nevezetessé, melyek megbízható magas minőséget, frissességet és különlegességet jelentenek. A család mára elég népes és sokszínű: a prémium Ínyenc camembertek mellett megtalálhatóak a Szendvics camembertek is, melyek különlegessé teszik a mindennapi étkezéseket. A camembert sajtok fűszeres változatát is érdemes kipróbálni. A Tihany Válogatás név alatt a Tihany Camemberteken kívül olyan családtagokat találsz, mint a különböző lágysajt specialitások: a brie, ízesített brie, vagy a márványsajt. A Tihany Válogatás 2016-tól egy igazi különlegességgel teszi még izgalmasabbá a szabadtéri sütögetéseket: a Tihany Grill Camemberttel.

A hely, ahol főzök

Ahol lehet grillezni, ott grillezünk is! Ha jó az idő, szabadtéren, ám ha kedvünk tartja, akkor a konyhában vagy akár az erkélyen is nekiállunk sütögetni. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, hogy a Karaván Grill és a Tihany Grill Camembert serpenyőben és grillrácson is könnyedén elkészíthető, így ínycsiklandó főszereplői lehetnek bármilyen kerti vagy konyhai grillpartinak.

Ars poetica a konyhában

A füstös ízvilágú Karaván Grill valódi kalandot tartogat a grillezés szerelmeseinek. A tüzes és krémes Tihany Grill Camembert belül utánozhatatlanul lágy, míg külső kérgét a sajtok mellé csomagolt fűszerkeverékkel teheted izgalmassá. Fedezd fel Te is különleges receptjeinket itt és a weboldalunkon, valamint a Sajtbisztró Facebook oldalunkon is! (x)