Finom falatok a sípályák mellől

Dübörög a síszezon! Ha te is a téli sportok szerelmese vagy, figyelmedbe ajánljuk a legjobb európai sírégiók kihagyhatatlan fogásait. Ha lecsatoltad a léceidet, hozzájuk is foghatsz!

Forró leves a francia Alpokból

És kezdődjön is a havas ízutazás! Van ismertebb és kedveltebb francia fogás, mint a sűrű és krémes, egyszerű, mégis nagyszerű hagymaleves? A síházban akár cipóban, akár tányérban kínálják eléd az illatos, forró levest, azonnal leolvadnak a jégcsapok a kezedről és a szívedről is, és nyomban kanalat ragadsz, hogy végre felmelegedhess!

Még több francia receptet itt találsz >>

Laktató lakoma az olasz lejtőkről

Az itáliai tésztasepcialitásoknak nincs párja, ezt tudjuk jól. Ha azonban épp hullafáradt vagy egy kiadós síelés után, semmi sem csillapítja az éhségedet, és tölt fel újra energiával, mint egy jó gnocchi! Talán csak ha kérsz még egy tányérral! A gnocchi, ahogy minden olasz tésztaspecialitás, igazán sokféle változatban létezik, lehetetlen, hogy ne találd meg közöttük a fogadra valót.

Az olasz konyha remekeiért kattints ide! >>

Csak ennyit mondunk: szlovák specialitás...

... és te rögtön tudod, hogy sztrapacskázásra buzdítunk. A burgonyás tésztából készült galuskának, a ráolvadó juhtúrónak és a mennyei illatú pirított szalonnának vagy káposztának egyszerűen nincs párja. Ebédidőben egy tányér sztrapacska után úgy érzed majd, hogy egészen a pálya zárásáig meg sem állsz a sízéssel! Sztrapacskát minden asztalra! >>

Szlovák specialitásokat itt találsz >>

A hütte hevében

Az ausztriai utazás már önmagában fantasztikus élmény, pláne, ha téli sportolással és gasztronómiai élvezkedéssel kötöd össze. Nincs olyan hütte az alpesi hegyek között, ahol ne kínálnának a leírhatatlanul fenséges osztrák desszertekkel, páratlan almás rétessel, mennyei császármorzsával vagy bombasztikus gőzgombóccal!

{ GALÉRIA = title:Megunhatatlan%20osztr%C3%A1k%20desszertek, 1,2,3,4,5,6 }

Még több osztrák receptért kattints ide! >>

Itt kukkanthatsz be a népek konyhájába >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek