Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Egyszerű tejfölös zöldbableves
Egyszerű tejfölös zöldbableves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb vajbableves - ahogy gyerekkorunkban megszoktuk.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, vajbableves, tejfölös zöldbableves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot átmossuk, a végit levágjuk, és 2-3 darabba vágjuk.
  2. Egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. 20-40 perc alatt, attól függően, hogy mennyire zsenge a bab. Sózzuk.
  3. Közben az olajat felhevítjük, és beletesszük a lisztet. 1-2 percig kevergetjük, hogy ne legyen nyers színe, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még 2 percig főzzük. Rátesszük a fűszerpaprikát, egyet keverünk rajta, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadunk 2 deci hideg vizet, és csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is kikeverjük. Hozzáadunk egy merőkanálnyi főzővizet, és azzal is kikeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és még 2 percig főzzük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 305
össznézettség: 16 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
647 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

232
vajbab 70 dkg
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 2 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor
víz 1.5 l