r
Nosalty Logó

Zöldbabos egytál pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Zöldbabos egytál pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 1814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk. A friss kakukkfű levélkéit leszedegetjük.
  2. Kevés olajon megpároljuk a hagymákat, közben meg is sózzuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig keverjük. Rászórjuk a kakukkfüvet, borsot tekerünk rá, beledobjuk a babérlevelet, 2 teáskanál natúr, sótlan ételízesítőt adunk hozzá. Jól összekeverjük, pici vizet öntünk rá, lefedjük. Nagyon kis lángon csendben pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.
  3. Két fazékban felteszünk sós vizet forralni. Az egyikben a zöldbabot, a másikban a pennét megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  4. A habtejszínt és a tejfölt összekeverjük a mustárral, kevés sóval még megízesítjük. Ezt ráöntjük a húsos ragura, hozzáadjuk a zöldbabot és a pennét. Az egészet jól megkavarjuk, és egy sütőtálban elterítjük. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. A sütőben pár perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3346
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.

Ajánló

Ha lett volna itthon egy kis rozé vagy fehérbor, biztos azt öntöttem volna víz helyett a ragu alá pároláskor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos egytál pennével
Pogácsa 382 recept

Szeretjük az ilyen zöldséges-húsos-tésztás egytálételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!