r
Nosalty Logó

Yin-yang torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Yin-yang torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6117.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral a citromlével és a rummal habosra kavarjuk.
  2. További keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat és vizet felváltva. A lisztet a sütőporral a masszához kavarjuk.
  3. A fehérjéket pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk ezt is a masszához.
  4. Egy kb. 20cm átmérőjű tortaformát félig megtöltünk a krémmel. Ha kapcsos a forma, akkor az aljára vágjunk sütőpapírt.
  5. A többi tésztát egy kalács vagy őzgerincformába töltjük (ez kell a töltelékhez).
  6. 180 fokon egyszerre megsütjük mindkettőt.
  7. A töltelékhez a piskótát kockákra vágjuk és egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk kevés vaníliás tejjel, hogy kissé összeálljon.
  8. Meglocsoljuk kevés rumaromával és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
  9. A kerek piskótánk tetejét levágjuk egy éles késsel belsejét kissé kikaparjuk (ebből is adhatunk a krémhez),vúgy hogy 1-2 cm-es peremet hagyunk oldalt és alul is.
  10. Megtöltjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A tésztát nagyon vékonyan megkenjük a krémmel vagy margarinnal. Vigyázzunk hogy szép sima legyen a teteje, hogy a fondant szépen megálljon rajta.
  11. A munkalapot megszórjuk porcukorral, ha kemény a fondant, kenjük be a kezünket kevés margarinnal vagy vajjal és gyúrjuk át a fondantot.
  12. Pár másodpercre a mikróba is tehetjük, így visszanyeri rugalmasságát. A cukrozott munkalapon vékonyra kinyújtjuk, jóval nagyobbra, mint a torta.
  13. Sodrófa segítségével a tortára helyezzük. Óvatosan rásimítjuk először a torta tetejére, majd az oldalára. A fölösleges fondantot éles késsel körben levágjuk.
  14. A fondantból egy keveset kakaóporral barnára gyúrunk. A munkafelületet is megszórjuk vele, hogy a porcukor ne halványítsa.
  15. Kinyújtjuk és kivágjuk belőle a yin-yang formát és ráhelyezzük a tortára. A marakédból kiszaggatunk egy szívet és a fehér részre helyezzük, majd a többiből olyan vastagságú csíkot nyújtunk ki, mint a torta fele.
  16. Ezzel körbetekerjük a tortát. A fehér fondantból is szaggatunk ki egy szívet és ezt a barna részre helyezzük.
  17. Kis golyókat formázunk és rálapítjuk a torta oldalára a barna csíkra.
  18. Hogy a díszítés megragadjon, cukros vízzel kenjük be a díszíteni kívánt felületet.
  19. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, de elég várni pár órát míg összeáll, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14495
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám születésnapjára készűlt a torta. A receptet az Édes otthonunk némi sóval oldalon találtam. Itt megtalálható a fondant receptje is. Kicsit változtattam rajta, mert úgy túl édes lett volna.  Ez az első fondant-tortám. Nagyon féltem tőle, de igazán egyszerű volt. Olyan lett, amilyennek elképzeltem:) Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges dolgokat!

Hozzávalók

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek