r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 12. - gerslis-paradicsomos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Töltött káposzta 12. - gerslis-paradicsomos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 2603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    3821 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6990 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit forrázzuk le.
  2. Kivágjuk a káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
  3. Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük. (Tojás nélkül!)
  4. A maradék káposztafejből, kibélelünk egy fazék alját.
  5. A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztákba. Betekerjük.
  6. Belerakosgatjuk a töltelékeket egymás mellé, majd egymásra a fazékba.
  7. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
  8. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Odatesszük főni.
  9. 2 óra hossza után beletesszük a paradicsompürét, kevés sót, borsot, majorannát.
  10. Még fél órát főzzük, majd megcsináljuk a rántást, amivel nyakon öntjük. Összerázzuk, a fazék két fülét megfogva.
  11. Ha kész, tejföllel tálaljuk!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29186
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Mindig gerslivel készítem, mert sokkal finomabb, mint a rizs. Ha valaki füstölt húst vagy  szalonnabőrt szeretne még belefőzni, persze, úgy még pikánsabb lesz az íze, viszont a sózással ilyenkor már vigyázzunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig kedvencem volt a töltött káposzta. Emlékszem, a férjem még csak barátom volt, amikor ezt az ételt készítettem el. Már akkor is finomra sikerült, de mára már rutinosabban csinálom. Gyakorlat teszi a mestert!

Hozzávalók

A töltelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!