r
Nosalty Logó

Szójával rakott karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Szójával rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6147.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1932 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    829 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szóját leöntjük a vízzel, amelyben feloldottuk a leveskockát, és nagyjából fél óráig áztatjuk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, párolóedényben megpároljuk, vagy blanchírozzuk, esetleg előfőzzük.
  3. A hagymákat kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a leszűrt és kinyomkodott szójagranulátumot, ízlés szerint fűszerezzük, sűrítjük a lecsólekvárral. Nagyjából 10 perc alatt pörköltalapot készítünk belőle.
  5. Összekeverjük a kefírt, a joghurtot, a fokhagymát és a tojást.
  6. Egy nagyobb tűzálló tál alját kirakjuk a karfiol 2/3-val, erre szedjük a szójapörköltet.
  7. Befedjük a fokhagymával ízesített kefír-joghurt keverék felével, rászedjük a maradék karfiolt, és most jöhet a kefír másik fele.
  8. A tetejére sajtot teszünk.
  9. Közepes hőfokra előmelegített sütőben fél órát sütjük lefedve, majd levesszük a fedőt, és maximumon rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5872
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Ajánló

Csemegeuborkával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójával rakott karfiol
szépróza 96 recept

Szóját ettem volna...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek