r
Nosalty Logó

Szicíliai paradicsomos húsgombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szicíliai paradicsomos húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2494 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    709 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 3724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3306 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először összekeverjük a gombóc hozzávalóit, majd fél órát állni hagyjuk a búzadara miatt.
  2. A szósz hozzávalóit összeforraljuk.
  3. Kifőzzük a tésztát.
  4. A pihentetett húsmasszából vizes kézzel diónyi gombózokat formázunk, és serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk. Nem kell, hogy átsüljön, csak egy kis kérge legyen. (Nekem ez 2 adagban szokott sikerülni.)
  5. Ha kész, a paradicsomos szószhoz adjuk a gombócokat, és takaréklángon 25 percig főzzük. Addigra a szósz is besűrűsödik. Ha nem elég sűrű, akkor kevés hideg vízzel elkevert 1-2 evőkanálnyi étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. A tésztával és kevés reszelt sajttal tálaljuk a paradicsomos húsgombócokat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17529
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Általában amit lehet, lerövidítek a konyhában. DE: a gombócokat muszáj elősütni, ezt ne spóroljátok le, különben szétáznak a szószban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meguntam a bolognai spagettit, és valami új, olaszos tésztaételre vágytam. Nagy kedvencünk lett.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek