r
Nosalty Logó

Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hófehérke
Rozmaringos kacsamellsteak pesztóval és parázsburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Összesen 1337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Összesen 2671 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Összesen 207 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    358 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    2292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2671 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamellről a bőrös, zsíros részt lehúzzuk, vagy levágjuk. A kb. 2-3 ujjnyi magas színhúst kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és mustárral egyenletesen bekenjük, és 20-30 percet pihenni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk. Ha forró az olaj, beletesszük a kacsamellszeleteket. Közepesnél kicsit magasabb fokozaton érdemes sütni, hogy a közepe még szaftos maradjon, de a széle átsüljön. Sütés közben sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a worcestershire-szósszal. Kb. 3-4 percig sütjük. Akkor fordítjuk meg, ha a kacsamell közepéből csorog a szaft, az alja pedig kérges.
  3. Fordítás után a kacsamell másik felét is sózzuk, borsozzuk. Itt már kevesebb idő is elég a sütésre. Kb. 2-3 perc elegendő, hogy kicsit vékonyabb kérget képezzünk.
  4. Akkor van kész, ha a kacsamell körben kérges, ropogós, de belül, puha, szaftos. Ha valaki jobban átsütné, akkor közepes fokozaton lassabban, esetleg több forgatással szépen át tudja sütni.
  5. A kész kacsamell szeleteket nagy szemű sóval elkevert frissen aprított rozmaringgal megszórjuk.

Pirított mandulás medvehagymapesto

  1. A medvehagymát mossuk és felkockázzuk, az aprítógépbe helyezzük.
  2. A mandulaszeleteket egy serpenyőben megpirítjuk. A hagymához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, az aprítógépben pürésítjük.

Fűszeres parázsburgonya

  1. Az apró szemű újkrumplit megmossuk, olívaolajban átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 20 perc alatt 190 fokon megsütjük. Ha szükséges, néha átforgatjuk.
  2. A kész krumplit sózzuk, fűszerezzük. Jól átforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2095
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Kacsa nélkül az élet nem élet... erre pár éve jöttem rá, azóta nagyon sokféle verziót próbáltam és készítettem... van már a repertoárban másik steak és rosé kacsa is, de azt hiszem ,eddig ez lett a legjobb a maga kategóriájában.... szóval először volt, de nem utoljára! Szaftos, puha, porhanyós, ízes.

Hozzávalók

Kacsamell

Pirított mandulás medvehagymapesto

Fűszeres parázsburgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!