Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Foszfor
Kálium
Szelén

TOP Vitaminok

B1 B3 C A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
41.6 g

zsír

Összesen:
81.8 g
Telített zsírsav:
45 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
315 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
115 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
104 mg
Foszfor:
559 mg
Kálium:
1333 mg
Nátrium:
174 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
76.6 g
Összes cukor:
49 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
528.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
58 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
88 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
568 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
17 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
83.1 g

zsír

Összesen:
163.6 g
Telített zsírsav:
88 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
40 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
631 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.6 g
Kalcium:
227 mg
Vas:
15 mg
Magnézium:
207 mg
Foszfor:
1118 mg
Kálium:
2667 mg
Nátrium:
350 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
60 µg

szénhidrát

Összesen:
153.2 g
Összes cukor:
101 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
1057.1 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
116 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
176 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1137 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
36 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.1 g

zsír

Összesen:
9.9 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
39 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
67 mg
Kálium:
162 mg
Nátrium:
20 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
9.3 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
64.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mildus
Mildus Wed, 2012-05-09 23:31

Ma este elkészítettem és nagy sikere volt:) Annyit változtattam, hogy a kacsamellet csak serpenyőben sütöttem, igaz hosszabban. Cukor helyett mézzel karamelizáltam az almát és az alma pürét is kicsit megfőztem a karamelizált vaj és méz keverékén valamint tettem bele vörösbort is (Kékfrankost). Ez iszonyat finom lett. :) Dió helyett mogyorót használtam. Finom lett. Köszönöm az ötletet!:)

magyarjozsef
magyarjozsef Sat, 2012-04-07 14:35

Ez a recept remek! Megcsináltam, és nagyon ízlett. Én amúgy is szeretem az édes ízeket a húsokhoz,a kacsához, májakhoz és a vadakhoz meg kifejezetten.
A fehérbor-vörösbor elsőre nekem is furcsa volt, de végül így csináltam.
Én az almapürét nem melegítettem, az elkészült almaszeleteket rétegeltem vele, így tényleg tortának nézett ki. Köretnek viszont grillezett polentát csináltam, mert nem volt itthon újkrumpli :-)
A diót is kihagytam, mert elfelejtettem a végére. A vörösborral és vajjal besűrített karamellt sztem elrontottam, mert egy nagyon híg, bár finom valamit kaptam. De jó volt vele a husit megöntözni. Vajon mit rontottam el vele?
Amúgy köszönöm a receptet, remek ebédünk volt mára.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 23:11

Kacsahúshoz természetesen jó minőségű vörösbor dukál. Mindenképp azzal készítsétek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-13 19:09

A hozzávalóknál megadott 15 dkg újkrumpli, nem lesz sok? :o)
A vörös és fehérbor problematikáján én is eltöprengtem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-15 15:16

elkészítettem, ez az almatortácska fantasztikusan finom és kitűnően illik a rozé kacsához!
köszönöm a receptet! még-még sok ilyen finomságot!!!

petra
Petra / petra Thu, 2009-04-23 08:28

Úgy tudom, Gergő most pár napig nincs gépközelben, addig egy kis türelmet kérünk!
A fotó alapján szerintem jól gondolod, Alexandra:-): vagyis az almaszeletek közé a püré, a dió pedig mellé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 06:30

Sajnálom, de az almatorta nekem "nem áll össze"

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 07:46

Feltételezem, hogy az almakarikákat egymásra kell rakni, az almapürét pedig a magház helyére kell beletölteni. A karamelles diót - ahogy a képen is van - csak az étel mellé kell önteni. Esetleg néhány szemet a magház helyére is be lehet tenni.
De azért jó lenne, ha Gergő megerősítene...

1249
kacsamell 1 db
alma 2 nagy db
újkrumpli 15 dkg
vörösbor 2 dl
nádcukor 5 dkg
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 1 marék
petrezselyem 0 ízlés szerint
citrom 1 db