r
Nosalty Logó

Rakott zöldséges patisszon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldséges patisszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4067 micro
  • Lut-zea
    3293 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    2603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24400 micro
  • Lut-zea
    19758 micro
Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

  1. Csinálunk egy pörköltet hús nélkül. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, szórunk rá pirospaprikát, fekete borsot, és rádobjuk a felaprított gombát, majd a fagyasztott zöldbabot és zöldborsót, végül a paradicsomlevet tesszük az edénybe.
  2. A végén sózzuk, mert állítólag a gombának így jó (én nem tudom:-) de betartom)! A kész pörköltet félretesszük.

Tönkölybúza elkészítése

  1. Másfél bögre tönkölybúzát (elfogyott a barna rizs) kétszeres forralt vízben felteszünk főni (lassú tűzön). Kb. 15 perc alatt kész lesz. Ízlés szerint sózzuk. A kész tönkölybúzát félretesszük.

Összeállítás

  1. A patisszont megpucoljuk, és vékony szeletekre felvágjuk. (Mivel nagyon kemény volt a patisszon, így gyorsan a tűzhelyen megpároltam, de valószínűleg feleslegesen, mert a tepsiben is megpuhult volna... de javaslom a párolást, hogy tuti puha legyen.)
  2. Előveszünk egy nagy tepsit, egy kicsit kikenjük olívaolajjal, alulra pakoljuk a patisszont.
  3. A patisszonra jön a következő réteg, a tönkölybúza, majd a pörkölt. Utána egy kicsit megsózott joghurtot oszlatunk szét.
  4. Ezek után betesszük a sütőbe a tepsit, és amíg meg nem pirul egy kicsit az étel (kb. 30 perc), addig lereszeljük a tofut és a light trappista sajtot.
  5. Összekeverjük a tofut és a sajtot, majd az utolsó 10 percben kivesszük a tepsit, és az ételre szórjuk. Addig tartjuk bent a sütőben, amíg meg nem olvadt a sajt... egy kicsit hagytam, hogy megbarnuljon, én úgy szeretem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4510
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Ajánló

Tönkölybúza helyett jó a barna rizs is :-) illetve a zöldségek is variálhatóak. Sőt a tofu helyett mehet még trappista sajt, de úgy nem annyira "diétás" :-) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvünk elmenni bevásárolni, kinyitottam a hűtőt és a fagyasztót. Ezeket találtam :-) Nagyon finom ebéd lett, aztán vacsora :-)

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!