r
Nosalty Logó

Paprikás-szalonnás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paprikás-szalonnás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6118.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3115 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 3242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk.
  2. A paprikát kisebb csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük őket.
  3. Elsőként a "szilárd" részt álltítjuk össze: a lisztet a fűszerekkel, sütőporral, cukorral összekeverjük. (A pirospaprikával óvatosan kell bánni, mert csak a folyadék hozzáadása után látszik, hogy mennyi is van benne, és könnyű elsokallni.)
  4. Másik edényben a "folyékony" rész jön. A tojást az olajjal és a tejjel elkeverjük.
  5. Ezután a két részt összekeverjük, és belekockázzuk a hagymát. Kicsit folyós lesz, nem kell megijedni, úgy a jó.
  6. Egy sütőformát (az én esetemben egy gyümölcstortaformát) kikenünk vajjal, majd megszórunk morzsával, beleöntjük a tésztát, rátesszük a sajtos paprikát, majd a pirított szalonnát, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1708
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szalonnát, paprikát, sajtot mással is lehet helyettesíteni, ami a család kedvence akár. Azokkal a hozzávalókkal kell óvatosan bánni, amik túl nedvesek, mivel elnehezül a tészta, és nem sül meg. Nálam ez a konzerv kukorica volt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek