r
Nosalty Logó

Baconos pizzás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Baconos  pizzás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz:

Összesen 1826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz:

Összesen 7302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz:

Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    336.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8204.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    4837 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    852.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 7302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz:

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a megkelt élesztővel, tejföllel, sóval, olajjal, a tejjel, amiben feloldottuk a cukrot megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  3. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a szósszal. Rövidebb oldalával kezdve feltekerjük. 2cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírra pakoljuk.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk és megsütjük. (Nekem ebből a mennyiségből 22 db csigám lett.)

A szószhoz:

  1. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a pizzakrémet, ketchupot, a kockára vágott húsos szalonnát,(bacont) és a fűszereket.
  2. Összefőzzük,ha szükséges sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9594
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szósszal megkent, feltekert tésztát kissé nehéz vágni, de jó éles késsel, kis ügyességgel mindenkinek sikerül. Én jó sok sajtot szoktam a tetejére szórni. Mindig kolozsvári szalonnával készítem, amit a piacon vásárolok. Könnyű, laktató finomság!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!