r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Epres-rebarbarás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 3787 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 3787 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, a zsírral, csipet sóval, fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, és berakjuk a hűtőbe kicsit összefagyni. Kb 30. perc
  2. Közben a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk (1,5-2 cm). Az epret is megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
  3. Kivajazunk egy cakkos szélű tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a formába helyezzük úgy hogy magas pereme legyen, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Rászórjuk a mogyorót, az epret, a rebarbarát. Sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  4. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a pudingporral, majd hozzákeverjük a tejet, a tejszínt. Ezt öntjük az elősütött tortára, és további 30 percig sütjük (vagy ameddig besűrűsödik a mártás).
  5. Tálaláskor felverjük a tejszínt a cukorral, és ízlés szerint tehetünk a szeletre kevés tejszínt, mogyoródarálékot, gyümölcsöt, mentalevelet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7831
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Ha valakinek nincs otthon főzőtejszíne, csak habtejszín, akkor sincs baj, én is így jártam. Én előfőztem egy kicsit a mártást, míg elkezdett sűrűsödni, és csak utána öntöttem rá a tortára. Így garantált, hogy 30 perc alatt összeáll. Másik tanácsom, hogy érdemes a tésztát kicsit magában elősütni, mert mind az eper, mind a rebarbara enged levet majd, és nem sül át az alja. Kb 379 kcal/adag

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már vagy 7 éve van ültetve rebarbaránk a kertben. Sose tudtam, mire jó. Idén megfogadtam, hogy én bizony kipróbálom. Elsőnek egy kompótot csináltam belőle. Nem nagyon nyerte el a család tetszését. Nekem ízlett az egyedi íze miatt. Hétvégén pedig mama vett házi epret, hát adott volt egy ilyesmi torta receptje. Gyorsan meg is kerestem, és ez már jobban tetszett a családnak. De persze így is volt, aki nem kóstolta meg. Szerintem érdemes kipróbálni, nagyon érdekes, de finom. Származási helye: fanny konyha, 2009. május-június.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!