r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-karamellás körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 6807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 267 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    388.5 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6565.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2485 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 6807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot.
  2. A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  3. A tojássárgájás keverékhez finoman beleforgatjuk a fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt, kis méretű (18 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Körtés krém:

  1. A körtés krémhez a körtét összepürésítjük, hozzáadjuk a körtelevet, a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Hagyjuk kihűlni.

A fehércsokis krémhez:

  1. A fehér csokis krémhez a tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beleaprítjuk a csokit, és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk.
  2. Ezt is hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, ha nem túl sűrű, a kihűlés után habverővel sűrítjük.)

A karamellszószhoz:

  1. A karamellszószhoz a cukrot a vízzel addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukor meg nem barnul.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt.
  3. 2-3 körtét feldarabolunk, és beleforgatunk a karamellbe.
  4. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tortát, addig is átveszi a karamell ízét a körte.
  5. A tésztát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az alsó lapra kerül a körtés krém, majd még egy lap és a csokis krém, aztán megint körtés krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Receptkategóriák

Ez a recept félig saját fejlesztésű, a piskótát mástól tanultam, és a karamellszószt is, viszont a krémek saját találmányok, és isteni finomak! Akár szülinapra, vagy bármilyen más alkalomra fantasztikus, mutatós és nagyon finom torta. Azt hiszem, a látvány magáért beszél! :)

Hozzávalók

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!