r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sajtos-csirkés rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 398 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, dobjunk rá két gerezd fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
  3. Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet.
  4. Egy kis tálba összekeverjük a tejszínt zúzott fokhagymával és őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
  5. A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket megszórunk rendesen reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1651
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 272
  • Össznézettség: 271261
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott karfiolt is rengeteg formában el lehet készíteni, de most ezt a nagyon egyszerű és gyors verziót mutatjuk meg, amiben sült csirke és rengeteg sajt van. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek