r
Nosalty Logó

Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    6722 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    13444 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3048 micro
Összesen 1362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, közben 2-3 x átmossuk a quinoát, és kb. 10 percre hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Közben jól megsikáljuk az édesburgonyát, felkockázzuk, egy tálban összekeverjük 2 ek olívaolajjal, megszórjuk a száraz fűszerekkel (só, bors, koriandermag, mexikói fűszerkeverék), jól bedörzsöljük a krumplikockákat az olajjal és fűszerekkel. Tepsibe öntjük, és kb. 1/2 óra alatt sütőben megsütjük. (Közben egyszer-kétszer átkeverjük.)
  3. Amíg az édesburgonya sül, megfőzzük a quinoát dupla mennyiségű vízben; először közepes lángon felforraljuk a vizet, majd forrás után a legkisebb lángra vesszük, és lefedve pároljuk kb. 15 percig (amíg a víz teljesen el nem fő róla). Ekkor kikapcsoljuk a tűzhelyet, és lefedve állni hagyjuk legalább 5 percig, majd villával kicsit átmozgatjuk.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a quinoát és a megsült édesburgonya kockákat a hagymával, kevés durvára vágott petrezselyemzölddel és a jó késhegynyi római köménnyel. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal és 2 ek limelével, lazán összekeverjük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.
  5. Tálaláskor kecskesajtot csipkedünk a tetejére, meghintjük pirított tökmaggal és petrezselyemzölddel, és pár szelet (érett) avokádóval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13809
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 18.

Ajánló

Ebédre, vacsorára, önmagában vagy köretként (pl. csirke mellé.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egytálétel és sali is. Laktató, színes, gyorsan elkészíthető, ezért jó kis vacsi rohanós hétköznapi estéken. A hozzávalók (édesburgonya, kecskesajt, lilahagyma) külön-külön is finomak; együtt pedig igazán komplex és finom ízt adnak; épp annyira édeskés, mint amennyire savanyú, egy csipetnyi tűzzel fűszerezve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek