Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kedvenc rántott levesünk recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 295 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1774 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 51 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Odrade
Odrade Thu, 2017-02-02 23:37

Én csak rántottleves alapra készítem a tojáslevest, de ebben a receptben túl sok minden van az én ízlésemnek :) Elég egy fini rántás, pirospaprika, víz, kömény, babérlevél és talán egy kis vegeta, só. A rántásnak van annyira domináns és finom íze, hogy az elég. Soha nem raktam bele még, paprikát, hagymát, fokhagymát, alaplevet, majoránát, szerecsendiót. Ennek mindig onnan az eredete, hogy ha nincs pénz, egy rántott leves - tojás leves azért csak összedobható :) Rántott leveshez pirított kenyérkocka dukál :)

b-n
b-n Fri, 2014-08-08 10:09

Bár a belefújjuk a tojást művelettel még nem mertem kísérletezni - marad a jó öreg belecsorgatás-, nos ettől még ez az egyik legkedveltebb levesem.

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-02-25 13:11

Szerintem is!:)
Gondolkodtál már rajta, hogyan lehetne becserkészni a gyümölcslevesbe is? :)
Nekem vannak ilyen bűnös gondolataim.DDD De tényleg, mindenbe...

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-01 21:10

Ha van chilis csoki, miért ne lehetne gyümileves is? És most ne nevess ki, én szoktam olyat sütni, hogy csirkemell, chili, gyömbér, chayenne-bors, barackbefőtt. És nekem ízlik! :)))

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2013-02-24 18:56

Editkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk.
A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik belőle, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthető. Én magamnak Erős Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :)))
Puszi, Éva

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2013-02-24 18:58

Új 2013.02.24 17:56
GelevaEditkém, mi tuti megélnénk "egykonyhán". :) Nagyon hasonló az ízlésünk.
A paprika csak kicsit teltebbé, ízletesebbé teszi, de persze el is hagyható. Az ecetet én elhagyom, nekünk nem hiányzik belőle, de sokan szeretik savanykásan, ez ízlés dolga és könnyen utána ízesíthető. Én magamnak Erős Pistát vagy chilit teszek bele ecet helyett...:))) "természetesen" :)))
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-02-24 18:32

Pont így készítem én is a tojáslevest, egy pici különbséggel. Nem teszek bele zöldpaprikát és a végén kevés ecettel ízesítem. Mi is nagyon szeretjük. Kipróbálom majd paprikával is, mert biztos finom.
Edit

295
napraforgó olaj 1 dl
köménymag 2 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 10 gerezd
zöldpaprika 1 db
babérlevél 1 db
bors 8 szem
alaplé 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojás 8 db