r
Nosalty Logó

Francia gyümölcsös pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Francia gyümölcsös pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1214 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2807 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 2651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha ragacsos, kis lisztet teszünk még hozzá, ha nem áll össze, mert száraz, kis tejfölt adunk még hozzá.
  2. A tésztát 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütéssel.
  4. Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, és rögtön a papíron kerek tésztát nyújtunk, akkorát, amekkora egy 32 cm-es kerek tepsibe belefér úgy, hogy a széleit az oldalfalra tudjuk simogatni.
  5. Sütőpapírral együtt a tésztát a tepsibe fektetjük, a kilógó részeket vagy levágjuk, vagy visszapödörjük.

Feltét

  1. A tésztára szórjuk a grízt és a darált mandulát vagy diót, megszórjuk vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral.
  2. Egyenletesen beterítjük a tésztát a megmosott, darabolt gyümölccsel úgy, hogy a gyümölcsök vágásfelülete felfelé legyen. A tejszínt vékony sugárban a tésztára, a gyümölcs alá folyatjuk úgy, hogy egyenletesen elterüljön a gyümölcsök alatt, de a gyümölcs teteje ne legyen tejszínes. (A közökbe több helyen keveset csorgatunk.)
  3. A gyümölcsök tetejét kevés fahéjjal, majd 3-4 evőkanál kristálycukorral egyenletesen megszórjuk
  4. Sütő középső rácsán 180-200 fokon 25-30 percig sütjük. Amikor megsült, rácsra téve hagyjuk kicsit kihűlni, de igazából melegen, frissen a legjobb. Akinek nem elég édes, vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórhatja. Vaníliás öntettel vagy fagylalttal is fel lehet turbózni
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2532
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus süteménye a francia és svájci konyhának. Mindenféle idénygyümölcs feltéttel készül, együtt sült gyümölccsel (sárgabarack, szilva, alma, körte, cseresznye, meggy esetén), de van olyan változata is, mikor a tésztát előre un. vak-sütéssel elkészítik (kavicsokkal, golyókkal, szárazbabbal feltöltve, hogy megmaradjon a "medence" formája), majd vaníliakrémmel, pudinggal vékonyan megkenik, és a nyers gyümölcsöt (eper, málna) a tetejére rendezik, porcukorral megszórják.  Most a hagyományos, a tésztával együtt sütött pite receptjét írom le.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!