r
Nosalty Logó

Csirke biryani

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Csirke biryani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres csirkéhez

A char masala-hoz

Összesen 412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres csirkéhez

A char masala-hoz

Összesen 1649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fűszeres csirkéhez

A char masala-hoz

Összesen 93 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4777.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1649 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A fűszeres csirkéhez

A char masala-hoz

Elkészítés

A fűszeres csirkéhez

  1. Keverjük össze a joghurtot, kurkumát, őrölt koriandert, chilit, reszelt gyömbért és fokhagymát, római köményt, és pácoljuk vele a felkockázott csirkét legalább 1 órára.
  2. Két kanál olajon pirítsunk meg 2 ekchar masalát, és amikor barnulni kezd, adjuk hozzá a csirkemellet a páccal. Töltsünk hozzá 4 dlcsirkehúslevest, adjuk hozzá a sáfrányt és főzzük 35-40 percig, amíg csirke megfő és a szósz besűrűsödik. (A char masala fűszereitmindig 1:1 arányban keverjük össze,s ebből bármikor használhatjuk a szükséges mennyiséget.)
  3. Végül még belekeverjük a kókusztejet, azzalis összeforraljuk, hogy még krémesebb, lágyabb legyen.
  4. Sült lila hagymával, korianderrel, mentával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17823
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke biryani
Évi néni 1830 recept

Az eredeti biryari recept rizzsel készült húst ír le, de én a rizst kihagytam. Így egy burgonyás köretet készítettem és naant adtam mellé. Ez egy illatos, karakteres ízű, mégis lágy, simogató étel egyszerre. Gyermekemet idézve, aki nagyon válogatós: "-Tolhatod, bejön." 

Hozzávalók

A fűszeres csirkéhez

A char masala-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!