r
Nosalty Logó

Aloo Gobi - krumpli és karfiol indiai fűszerekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Aloo Gobi - krumpli és karfiol indiai fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 1258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítsuk fel a serpenyőt egy kevés olajjal. És süssük meg aranybarnára a karfiolt és krumplit. Tegyük egy papírtörlőre, csepegtessük le a felesleges olajat. Ugyanabban a serpenyőben pattogtassuk ki a római köményt, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és zöld chilit, lereszelt fokhagymát és gyömbért. Pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is.
  2. Amikor már puha a paradicsom, jöhet hozzá a kurkuma, só, bors (ízlés szerint egy pici citromlé) és garam masala. Keverjük hozzá a karfiolt és a krumplit, fedő alatt további 5-6 percet főzzük. Ha szükséges sózzuk, hozzáadjuk a vajat, és meghintjük bőségesen a friss, apróra vágott korianderrel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3388
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aloo Gobi - krumpli és karfiol indiai fűszerekkel
Szimran 144 recept

Egy nagyon népszerű, hagyományos indiai vegetáriánus étel, amit évek óta elkészítek a családomnak. A fűszerezés, annak aki nem szokott hozzá, lehet egy kicsit merész, de így az eredeti és autentikus. Az érzékenyebbek vegyenek vissza a chili mennyiségéből. Friss natúr joghurttal és forró indiai lepénykenyérrel tálaljuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!