Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes meggyleves

Tökéletes meggyleves
Tökéletes meggyleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan pudingporral sűrítik a meggylevest, de nekem nem jutna eszembe ilyet tenni. Csodálatos alapanyagaink vannak, használjuk ezeket! Turós Emil szakácskönyvéből van a recept. Egynemű, nem válik több részre a folyadék. Mennyei!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a sóval és 100 g cukorral. Hozzáadjuk a meggyet, és újraforraljuk. Ha lében eltett meggyet használunk, azt is a levesbe öntjük.
  2. A tejszínből és lisztből habarást készítünk, majd hőcserélő módszerrel a levesbe öntjük. A forró levesből teszünk pár merőkanállal a habarásba, elkeverjük vagy összerázzuk, és beleöntjük a levesbe. Ezt az eljárást használva kevesebb esély van arra, hogy a levesben összecsomósodik a liszt, ami zavaró az étkezésnél.
  3. Fűszerkivonatot készítünk. 200 g cukrot felforralunk 100 ml vízzel, a citromok hámozott héjával és a fűszerekkel. Pár percig melegítjük. Ha a kivonat sárga színt kapott, leszűrjük, és a levesbe öntjük.
  4. Végül a tejet borítjuk a levesbe, felforraljuk, és további 10 percig főzzük. Ha szeretnénk, vörösborral ízesíthetjük az elkészült levest.
  5. Az elkészült meggylevest hűtve és melegen is fogyaszthatjuk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 215
össznézettség: 44 932
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyleves, hideg meggyleves, gyümölcsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
víz 3000 ml
5 g
cukor 300 g
meggy 1200 g
főzőtejszín 300 ml
finomliszt 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
fahéjrúd 5 db
szegfűszeg 10 db
tej 500 ml
vörösbor 200 ml