Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Saláta
-
167g zöldspárga23 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
25g méz76 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott mozzarella
-
67g mozzarella199 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g zsemlemorzsa329 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
142g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
826
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Saláta
-
500g zöldspárga70 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
75g méz228 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott mozzarella
-
200g mozzarella598 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2482
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Saláta
-
25.3g zöldspárga4 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
9.1g kapor4 kcal
-
3.8g méz12 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
Rántott mozzarella
-
10.1g mozzarella30 kcal
-
1.5g kukoricaliszt6 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
12.7g zsemlemorzsa50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.5g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
127
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2508.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 277 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 1661 micro
-
β-karotin 4495 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1114 micro
Összesen
826
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7524.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 2074 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1737 mg
-
Nátrium 3160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.5 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 830.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2530 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 189 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 860 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 4983 micro
-
β-karotin 13484 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3341 micro
Összesen
2482
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 683 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
1 csomag zöldspárga
-
2 db sárgarépa
-
1 csokor kapor
-
3 ek méz
-
3 ek olívaolaj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
Rántott mozzarella
-
2 evőkanál kukoricaliszt
-
2 db tojás
-
250 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Saláta
- A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)
- Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Rántott mozzarella
- A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.
- Ezután minden darab sajtot forgassunk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)
- Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1271
- Feltöltés dátuma: 2022. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
369 recept