Ellenállhatatlan részeges finomságok

Kedvelt szeszes italaink alapanyagokként is megállják helyüket, nem is akármilyen fogásokban. Nézzük, milyen finomságokat készíthettek egy kis alkohollal megbolondítva!

Az alkohol alapanyagként való használatával már igen korán megismerkedtem, mikor még gyerekkoromban mint az őrült locsoltam a sütőrumot a piskótára, azon a címen, hogy segítek sütni anyukámnak. Később Keith Floydtól megtanultam, hogy a bor remek dolog az ételekben is, de csak és kizárólag olyan, amit mellé is szívesen fogyasztanánk. A whiskey már a korral jött, mértékletes fogyasztás mellett hosszú távú jó barát lehet, remek pácokat készíthetünk vele húsokhoz, felturbózhatjuk vele a mártást, vagy továbbgondolhatjuk házi Baileys formájában. A receptek böngészése közben az is kisült, hogy a folyékony kenyér egészen népszerű alapanyag, és öröm látni, hogy van aki ki merte próbálni a sörös dobozon sült csirkét is. A lényeg persze, hogy mindent mértékkel adagoljunk, hiszen nem az a cél, hogy az alkohol íze uralja az ételt, hanem hogy egy kis pluszt adjon hozzá.

Rum

Rumos csokiszalámi

Whiskey

Whiskey-s trüffel

Sör

Rozskovászos sörös kenyér

Fehérbor

Erdei gombás rizottó

Vörösbor

Boeuf Bourguignon

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek