r
Nosalty Logó

Zöldséges zabos kenyér-pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges zabos kenyér-pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 1218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 2434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sajtot, parizert, kolbászt, hagymát felaprítjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához adjuk. Ragacsos tésztát fogunk kapni.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, a tetejét megkenjük bolognai szósszal, és meglocsoljuk kb. 1 dl tejszínnel.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki könnyen emészthető, ízletes, nem édes dologra vágyik. Nagyon egyszerű elkészíteni, és egészséges!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zabbal készült ételeket, de többnyire édeseket találok a neten. Fehér kenyeret már rég nem eszem, a pizzáról is egyre inkább le kell mondanom, és ezt most megelégeltem. Valami kenyérfélét akartam készíteni, amit akár magában is ehetek reggelire/vacsorára. A bolognai szósz csak plusz, attól lesz pizzás ízű, e nélkül kenyérként ehető. "Sajnos" a férjemnek is nagyon ízlett, pedig neki nincs gondja a "rendes" kenyérrel és társaival.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!