r
Nosalty Logó

Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Vaddisznószűz baconos burgonyával, csiperkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1079 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1079 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, mustározzuk szobahőmérsékleten pihentetjük.
  2. A burgonyát a héjában megfőzzük.
  3. A gombát tisztítjuk, daraboljuk, a citromos vízben előfőzzük, ha kész, hideg vízben kihűtjük.
  4. A bacont szeleteljük, lepirítjuk.
  5. A medvehagymát szeleteljük.
  6. A burgonyát kihűtjük, hámozzuk, szeleteljük.
  7. Egy kiszúróban a burgonyát a pirított baconnal rétegezzük, rétegenként sózzuk, borsozzuk, a tetejére kevés vajat teszünk.A sütőbe tesszük, ott kb. 50 perc alatt összesütjük.
  8. Az utolsó 30 percben a húst kevert olajon körbepirítjuk a kakukkfűvel, majd 190-200 fokos sütőbe téve hat (6!) percig sütjük.Kivesszük, betakarjuk alufóliával, pihentetjük 7-8 percig.
  9. A posírozott gombát olívaolaj és vaj keverékén egy kevés fokhagymával és a darabolt medvehagymával összepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  10. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8541
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Ajánló

Söröztem. Jó volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már az ötlettől is visítva szaladt szét - malacaimmal az élen - kis kondám. Hű kocám farkát épp, hogy csak megragadva és Őt visszatartva, tudtam csak rábeszélni a kóstolóra. Azóta is veregeti a vállam, hogy milyen finom volt! ...hogy ki érti a nőket??????????  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!