r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Tojáslikőrös mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    381.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 5101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
  2. A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, és az előmelegített sütő középső rácsán megsütjük.
  5. Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
  6. Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
  7. Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1723
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

Szerencsésebb, ha sűrű állagú a tojáslikőrünk. A díszítésnél ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk réseket a csíkok között!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát! :)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek