r
Nosalty Logó

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzBeuska
Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    4827 micro
Összesen 467 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11584.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    3278 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    4084 mg
  • Nátrium
    3085 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    1121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    28964 micro
Összesen 2798 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3631 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (az a jó, ha minél nagyobbra sikerülnek). Mindkét oldalát besózzuk, és meghintjük pirospaprikával (csak a színe miatt, én nem szeretem, ha sápadt fehér a csirkemell).
  2. 12 poharas muffinformát vékonyan kikenünk olívaolajjal, és a poharakat kibéleljük a csirkemellekkel, jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükség lesz.
  3. Egy kisebb lábosban hevítünk egy kis olívaolajat, amiben az apróra vágott fokhagymát kicsit megfuttatjuk, majd beletesszük a félig kiengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Keverőtálba tesszük a ricottát, majd összekeverjük a kihűlt spenóttal, reszelt parmezánnal (ebből egy kicsit hagyjunk meg a tetejére is) és az nagyobb darabokra vágott szárított paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd két tojást is belekeverünk.
  5. A keveréket a hússal kibélelt formákba töltjük, majd a kilógó hússzeletekkel lezárjuk a tetejét. Ahol úgy látjuk, hogy a hús alól még kikandikál a zöld töltelék, oda érdemes egy vékonyabb szelet húst teríteni, máskülönben sütés közben szépen ki fog "mászni" belőle a massza :). A tetejére a maradék reszelt parmezán ráhalmozzuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Sütés után érdemes 10-15 percig a formában pihentetni, így könnyebben kijön a formából, és biztosan egyben is marad a muffin.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Jázmin rizsből készült rizibizivel tálaltam. A szárított paradicsomot a nagyobb bevásárló központok "nemzetközi ételek" osztályán szoktam venni, vagy az olasz, vagy a görög ételeknél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
SzBeuska 10 recept

Múlt héten a munkahelyemen a szokásos időben rám tört a farkaséhség... ez nem meglepő, nap mint nap megtörténik velem :). Ilyenkor jön a szokásos körkérdés: "Na lányok, mit rendeljünk?" Én úgy döntöttem, hogy valami olaszos finomsággal lepem meg magam, és találtam is egy étterem kínálatában egy finomságot, ami ígéretesen hangzott: "Spenótos ricottával töltött csirkemell" ...hmm, nyami, ez finom lesz. Meg is rendeltem azonnal. Mikor megérkezett kétkedve néztem, hogy szegény elég sápadtka, de gondoltam, nem szabad a külső alapján ítélkezni, lássuk mi van belül. Felszúrtam a villámra egy falatot, és felkészültem az ízélményre... de semmi. Szó szerint semmi! Olyan se íze, se bűze étel. Sótlan is, kemény is, fura is... "de miért?" gondoltam - hisz ezekből az összetevőkből akár finomat is lehetne csinálni, de mégsem az. Éhen maradtam. Elhatároztam, hogy a hétvégén ki fogom kísérletezni ennek az ételnek a finom verzióját, és addig nem nyugszom, míg el nem érem azt az ízt, amit érezni akartam. Eddig jutottam, aki akarja próbálja ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek