r
Nosalty Logó

Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spenótos édesburgonyás ragu mogyoróvajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1762 micro
  • β-karotin
    15470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 485 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3652.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5286 micro
  • β-karotin
    46409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7416 micro
Összesen 1453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    3014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajozott serpenyőben közepes lángon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, pár perc múlva hozzátesszük a felaprított fokhagymát, a reszelt gyömbért, és még 2 percig sülni hagyjuk.
  2. Megszórjuk a fűszerekkel, megkeverjük, és 1 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, az édesburgonyát és felöntjük az alaplével/vízzel. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük közepes lángra.
  3. Belekeverjük a mogyoróvajat, és kb. 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  4. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított spenótot, és még 1 percig főzzük, éppen hogy a spenót egy kicsit összeessen.
  5. Barna rizzsel/kölessel/quinoával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11037
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Kisfiam rajzolni tanul, az egész lakás tele van a kis színes lapjaival, kisautók, dömperek, betűk és halacskák ezerszám. Annyira vidám az egész, szeretem nézni, amikor alkot. „Moszt zöld filcet kéjek, moszt lilát, pijoszat, szárgát..." A végeredmény egy nagy színes kavalkád. Pont, mint a főzés. Szeretem, mikor egy étel szép, tarkabarka, élénk színű – na nem ám a színezőanyagoktól… Ha túl sok a sárga, akkor kiegyenlítem egy kis zölddel, ha vidámabbat akarok, már megy is bele a citromsárga, ha még karakteresebbet, szórom a pirosat. Ebben az ételben a burgonya és a sárgarépa vidám narancssárga színe és a spenót komoly mély zöldje dominál tökéletesen kiegészítve egymást. A csavar az egészben a mogyoróvaj. Aki ódzkodik tőle, hagyja ki nyugodtan, szerintem anélkül is biztosan ízletes. De azzal együtt meg…valami mennyei :). 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!