r
Nosalty Logó

Rétegelt málna-csokis csíkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rétegelt málna-csokis csíkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málna-töltelékhez

A csokiglazúr-töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1551 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málna-töltelékhez

A csokiglazúr-töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málna-töltelékhez

A csokiglazúr-töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1551 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    913.8 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málna-töltelékhez

A csokiglazúr-töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy nagyobb méretűtepsit.
  2. A vajat és a csokit külön-külön megolvasztjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónátés a sót.
  3. A tojást a cukorral együtt, robotgéppel közepes fokozaton habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az olvasztott csokit és összekeverjük. Alacsony fokozaton, váltakozva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Vaníliakivonattal ízesítjük.
  5. A tésztát a formába kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük.
  6. Tűpróbáig, 25-30 percig sütjük, és miutánlangyosra hűlt, a tésztát kiborítjuk. Elfelezzük, majd félbevágjuk a két tésztalapot.
  7. A bevonathoz fakanállal habosra keverjük a porcukrot a puha vajjal, belekeverjük a kakaót, a tejet és a vaníliakivonatot.
  8. A rétegeket előbb aglazúrral, majd a málnás keverékkel ízesítjük. A négyréteget egymásra helyezzük, az utolsó lapot meghintjük holland kakaóporral. Így járunk el a másik felével is.
  9. Vékony csíkokra szeljük, majd megkoronázzuk afriss málnaszemekkel és a tejszínhabbal!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25362
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az étcsoki gazdag, telt íze és a málna üdítő frissessége - Tökéletes párosítás! Azt kell mondjam, nagyon szeretek vendégül látni! :)) Amikor Iringó nővérem és párja Sanyi meglátogattak bennünket egyik vasárnap, ezzel a desszerttel kedveskedtem nekik. Ugyan csak ebéd után fogtam hozzá, Iringó (aki egyértelműen "Az Ok", amiért néhanapján elfogy a fagyasztott málna sarki boltunkban), ragaszkodott hozzá, hogy várjanak. ...és hogy csomagoljam el a maradékot.

Hozzávalók

A tésztához

A málna-töltelékhez

A csokiglazúr-töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!