r
Nosalty Logó

Reform túrócsoda

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform túrócsoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 416 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 3324 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 416 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7920.4 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2538 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    265 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3324 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összeállítjuk a pici tejjel úgy, hogy elváljon a táltól.
  2. Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát belenyomkodjuk, mivel nagyon omlós, így sajnos nyújtani nem lehet. Úgy nyomkodjuk bele, hogy a tepsi falán legyen kb. másfél centi pereme.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  4. A tej és a tojásfehérjék kivéltelével minden hozzávalót összekeverünk, majd a felvert tojásfehérjéket finoman beleforgatjuk, hogy össze ne törjön.
  5. Mikor már majdnem egynemű, akkor a tejet is beleöntjük, és beleforgatjuk.
  6. Az egész öntetet ráöntjük a tésztára. Nagyon folyós, nem kell megijedni, szépen habosan meg fog sülni.
  7. Kb. 50-60 percig sütjük, alul-felül sütéssel. Ha idő előtt elkezdene pirulni, vegyük vissza 170-165 fokra, nehogy megégjen a teteje.
  8. Amikor aranybarna a teteje, akkor kész, kivesszük, bármilyen nehéz, de megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, és próbáljuk nem egyből megenni az egész tepsivel. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15×35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 134316
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám túrós lepény receptjét reformáltam meg kicsit a saját alapanyagaimmal. Aki az egyszerűbb és olcsóbb verziót szeretné, egyszerűen cserélje ki a cukrot, a liszteket sima búzalisztre. Ízre tökéletesen ugyanaz, csak a vonalainkra hat másképp. :)

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!