r
Nosalty Logó

Nikóziai sörös csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Nikóziai sörös csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6606.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    4800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1988 micro
Összesen 2417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálban keverjük össze a sót, a borsot és a barna cukrot.
  2. Masszírozzuk bele a csirkecombba.
  3. Egy vastag falú serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat és az olívaolajat, amíg már meleg, de nem füstöl. Tegyük bele a csirkecombokat, és süssük mindkét oldalukat 3-3 percig, amíg szép karamellszínűre nem sülnek. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olaj-vaj-zsír keveréken futtassuk meg a hagymát, kb. 3 percig, míg kicsit puhul. Ha kiszáradna, adhatunk hozzá még egy kis olívaolajat.
  5. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és kevergessük fél percig.
  6. Mehet bele a szeletekre vágott olíva, a felvágott aszalt szilva, a sör és az alaplé. Főzzük kb. 8 percig, amíg elkezd sűrűsödni. Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat, szórjuk rá az oreganó levélkéit, és fedjük le.
  7. Főzzük kb. 25-30 percen át, míg a csirkecombok át nem sülnek. Ha elfőne a lé, fele sör, fele alaplével pótoljuk. Ha letelt az idő, szúrjuk meg a csirkecombot, jó-e már.
  8. Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 634
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 44239
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyanabból a szakácskönyvből készítettem, mint a pulled porkot. Egy fél óra alatt összedobható, szaftos, illatos, tökéletes darab - jobb nem is történhetne egy csirkecombbal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!