r
Nosalty Logó

Mangós csirkemell kardamomos tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Mangós csirkemell kardamomos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2639 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott lilahagymát, majd mikor már üveges, rászórjuk a fűszereket, amivel tovább pirítjuk, és mikor már alaposan illatoznak, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott húst, átsütjük, hogy minden oldalon kifehéredjen.
  2. Folyamatosan adjuk tovább a reszelt gyömbért, a chutneyt, a cukrot, citromot. Kókusztejjel felöntjük, hozzáadjuk a felkockázott mangót, és 8-10 perc alatt fedő alatt összeforraljuk.
  3. A lisztből, tojásból, vízből viszonylag kemény tésztát gyúrunk, beledagasztjuk a szemcsésre őrölt kardamomot. Kinyújtjuk, tagliatellét készítünk belőle. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. Tálaláskor a tészta kupac közepére helyezzük a ragut. Korianderzölddel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2587
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós csirkemell kardamomos tésztával
Évi néni 1830 recept

Sokféle tésztát készítettem, többek közt ezt a kardamomost is. Kifejezetten indiai fogás mellé terveztem elkészíteni. Nagyon jól kiegészítették egymást.

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!