r
Nosalty Logó

Krémes zöldborsós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Krémes zöldborsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5411 micro
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    5211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21642 micro
Összesen 2895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, a csirkét lemossuk, megtöröljük.
  2. A szalonnát egy vastag falú öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a pörcöket és félretesszük.
  3. A csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe, és süssük 4 percig közepes lángon. Utána fordítsuk meg szintén négy percre. Az utolsó percben mehet mellé a finomra vágott fokhagyma.
  4. Ha szép aranyszínű minden oldalról, ráöntjük az alaplevet és a bort, majd kb. 20 percig főzzük.
  5. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul, de azért még roppanós marad. Hozzáadjuk a vajat is a borsóval együtt, és már nem tesszük vissza a fedőt, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
  6. Végül belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még egyszer újraforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 563
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17149
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Ajánló

Most rizs készült mellé, de legközelebb biztosan parázs krumplival dobom fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes és gyors ebéd a zöldborsószezon közepére. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!