r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 6. - római köménnyel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti leves 6. - római köménnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    2286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük és forró vízzel leforrázzuk.
  2. Közben a levest a vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
  3. A virslikarikákat és a szalonnacsíkokat a zsíron kicsit megpirítjuk és a levesbe tesszük.
  4. A megtisztított burgonyát kb. 2,5X2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köményekkel (a római köménnyel vigyázunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul, addigra a kelkáposzta is kellően puha lesz.
  5. Zsíron (ami a szalonna és a virsli pirításából megmaradt) a zúzott fokhagymát kicsit átmelegítjük, hozzá adjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük és hozzá adjuk a leveshez, amikor forrni kezd levesszük a tűzről.
  6. 15 perc pihentetés után tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19866
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megszokottól kicsit eltérően készítettem a frankfurti levest. Alapjául húslevest, ízesítőül kevés római köményt, a sűrítéshez pedig tejszínt használtam. A felkarikázott virslit és a felcsíkozott szalonnát kevés zsíron megpirítottam. Elégedett voltam a végeredménnyel, a menzai frankfurti leveshez nem sokban hasonlított:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!