r
Nosalty Logó

Drezdai kalács 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Drezdai kalács 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 6667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7217.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    3270 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.1 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3662 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 6667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A gyümölcsök a kalácshoz

  1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.
  2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.
  3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.
  4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.
  5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.
  6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk, felvágjuk, és megesszük! :) nem hagyunk senkinek....
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10994
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Karácsony előtt egy-két nappal már ajánlott elkészíteni, eláll addig. A megadott mennyiségből 2 db 950 g-os kalács lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szöszmötölős, de baromi finom! :)

Hozzávalók

A gyümölcsök a kalácshoz

A hozzávalók a kovászhoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!